Inevitabil
lumea asa cum o stim se schimba

Ce ne asteapta!?!?
Intre vise si previziuni

Ne place, ori nu ne place, viitorul... vine. Câteva aspecte care frământă pe toată lumea, aceasta exprimandu-se din ce in ce mai clar in toate mediile. Subiectele vehiculate se referă la:

1. Service-urile pentru reparații auto
vor disparea.

Un motor pe benzină are 20.000 de piese individuale. Un motor electric are 20. Mașinile electrice sunt vândute cu garanții de viață și sunt reparate numai de dealeri (vânzători/ distribuitori). Durează doar 10 minute pentru a scoate și înlocui un motor electric. Motoarele electrice defecte nu sunt reparate de către vânzători/ distribuitori, ci sunt trimise la un atelier de reparații regional care le repară cu roboți. Defecțiunile la lumini la auto cu motor electric sunt contracarate cu rezervă de iluminare, așa că vă deplasați, de exemplu, până la o spălătorie auto, iar mașina dvs. este tractată; în timp ce serviți o ceașcă de cafea vă vine mașina cu un nou motor electric.

2. Benzinariile vor disparea.

Contoarele de parcare vor fi înlocuite cu contoare care distribuie electricitate.. Companiile vor instala stații de reîncărcare electrică; de fapt, au început deja. Le puteți găsi în extrem de multe locații.

Majoritatea producătorilor auto (cei mai rapizi și deștepți în decizii) au alocat deja bani pentru a începe realizarea de noi linii care construiesc doar mașini electrice.

3. Industriile exploatarii carbunelui vor disparea.

4. Companiile pe benzina / petrol vor disparea.

Forajul pentru hidrocarburi/ țiței se va opri. Așa că, vom spune La revedere OPEC.

5. Casele / locuintele vor produce
si vor stoca mai multa energie electrica ...

… pe parcursul zilei, apoi o va folosi și, după caz, se va vinde înapoi la rețea. Rețeaua aceasta a caselor/ locuințelor depozitează și distribuie energia surplus către industriile care consumă mai multă energie electrică. A văzut cineva acoperișul Tesla?

6. Un bebelus de astazi
va vedea masini personale doar in muzee.

VIITORUL se apropie mai repede decât credem și pe cât se pot adapta/ descurca majoritatea dintre noi.

În 1998, Kodak avea 170.000 de angajați și vindea 85% din toată hârtia foto din întreaga lume.În doar câțiva ani, modelul lor de afaceri a dispărut și au dat faliment.Cine s-ar fi gândit să se întâmple asta vreodată?

Ceea ce s-a întâmplat cu Kodak se va întâmpla într-o mulțime de alte industrii în următorii 5-10 ani și, majoritatea oamenilor nu conștientizează, nu observă că acest val al falimentelor, pe această bază a schimbărilor, vine fără oprire.

V-ați gândit în 1998 că 3 ani mai târziu, nu veți mai face poze cu role de film, cu aparate foto?

Cu telefoanele inteligente de astăzi, cine mai dorește să cumpere/ să aibă cameră foto în aceste zile?

Să nu uităm că, de fapt, camerele digitale au fost inventate în 1975. Primele au avut doar 10.000 de pixeli, dar au respectat legea lui Moore.

La fel ca în cazul tuturor tehnologiilor exponențiale, au fost o dezamăgire pentru o perioadă, înainte de a deveni superioare, atractive, însă mai apoi au devenit uluitor de cerute, la modă, în doar câțiva ani.

Acum se va întâmpla din nou așa ceva (dar mult mai repede) cu Inteligența Artificială, sănătatea, mașinile autonome și cele electrice, cu educația, imprimarea 3D, noua agricultură și locurile de muncă.

7. Uitati de cartea „Socul viitorului”, bine ati venit la a 4-a Revolutie Industriala.

Software-ul a întrerupt și va continua să perturbe majoritatea industriilor tradiționale în următorii 5-10 ani.

UBER este doar un instrument software, nu dețin nicio mașină și acum este cea mai mare companie de taxi din lume. Întrebați orice șofer de taxi dacă a văzut asta și ce crede despre viitorul său.

Airbnb este acum cea mai mare companie hotelieră din lume, deși nu dețin nicio proprietate.

Întrebați-i pe cei de la Hilton Hotels dacă au văzut asta și ce cred despre viitorul lor.

8. Inteligenta artificiala: calculatoarele
devin mai bune, exponential, în înielegerea lumii.

Anul acesta (2020), un computer l-a bătut pe cel mai bun jucător Go din lume, cu 10 ani mai devreme decât se aștepta.

9. În SUA, tinerii avocati deja nu mai găsesc/ nu mai primesc locuri de munca.

 Datorită Watson-ului IBM, se pot primi sfaturi juridice/ legale (până acum, pentru moment, date și consultații juridice /lucrurile de bază) în câteva secunde, cu o precizie de 90%, în comparație cu o precizie de 70% atunci când sunt făcute de oamenii juriști.

Deci, dacă studiezi dreptul, oprește-te imediat. Vor fi cu 90% mai puțini avocați în viitor. Vor rămâne doar specialiști omniscienți.

10. Watson ajută deja doctorii/ asistenții care diagnosticheaza cancerul, de 4 ori mai exact decât doctorii/ asistenții umani..

11. Facebook are acum un software ...

… de recunoastere a modelelor care poate recunoaște fetele mai bine decat oamenii. În 2030, computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii.

12. Masinile autonome: În 2018, primele masini cu autovehiculare au fost/ sunt deja in functiune.

În următorii 2 ani, întreaga industrie auto/ de deplasare/ de transport va începe să fie perturbată.. Nu veți mai dori să dețineți o mașină, deoarece veți apela o mașină cu telefonul, aceasta va apărea la locația dvs. și vă va conduce către destinație. Nu va trebui să îl parcați, veți plăti doar distanța parcursă și puteți fi productiv în timp ce conduceți. Copiii foarte mici de astăzi nu vor primi niciodată permisul de conducere și nu vor deține niciodată o mașină.

Acest lucru ne va schimba orașele, pentru că vom avea nevoie de 90-95% mai puține mașini. Putem transforma fostele locuri de parcare în parcuri.

Un număr de 1,2 milioane de oameni mor în fiecare an în accidente auto la nivel mondial, inclusiv prin conducere distrasă ori sub influența băuturilor. În SUA acum se produce un accident la fiecare 60.000 de mile; cu conducere autonomă va scădea la 1 accident în 6 milioane de mile. Acest lucru va salva un milion de vieți la nivel mondial în fiecare an.

Majoritatea companiilor de automobile tradiționale vor intra, fără îndoială, în faliment. Companiile auto tradiționale vor încerca abordarea evolutivă și vor construi doar o mașină mai bună, în timp ce companiile tehnologice (Tesla, Apple, Google) vor face abordarea revoluționară și vor construi un computer pe roți.

Priviți ce face Volvo în acest moment; nu mai există motoare cu combustie internă în vehiculele lor începând din acest an, folosind deja cele electrice la modelele din 2019, – realizând doar auto electrice sau hibride, cu intenția de a elimina treptat chiar și modelele hibride.

Mulți ingineri de la Volkswagen și Audi sunt complet îngroziți de Tesla, și așa ar trebui să fie. Priviți la toate companiile care oferă doar vehicule electrice. Despre auto electrice nu s-a auzit de multă vreme, ci doar cu câțiva ani în urmă.

14. Imobiliarele se vor schimba.

Pentru că dacă puteți lucra în timp ce faceți naveta, oamenii se vor muta mai departe, pentru a trăi într-un cartier mai frumos sau mai accesibil.

15. Masinile electrice vor deveni generalizate in jurul anului 2030.

Orașele vor fi mai puțin zgomotoase, deoarece toate mașinile noi vor funcționa cu electricitate. 

Orașele vor avea și un aer mult mai curat.

16. Electricitatea va deveni incredibil de ieftină si curata.

Producția de energie solară a fost pe o curbă exponențială de 30 de ani, dar acum puteți vedea impactul său uluitor. Și tocmai continuă să crească producția de energie regenerabilă.

17. Companiile de energie fosila (carbune, titei) ...

 … încearcă cu disperare să limiteze accesul la rețea a energiei regenerabile, pentru a împiedica concurența din instalațiile solare de acasă, dar asta pur și simplu nu poate continua – tehnologia va avea grijă de această strategie.

18. Sanatatea: pretul Tricorder X va fi anuntat anul acesta.

Există companii care vor construi un dispozitiv medical (numit „Tricorder” de la Star Trek) care funcționează cu telefonul personal, care îți scanează retina, ia proba de sânge și de respirație. Apoi analizează 54 de bio-markeri care vor identifica aproape orice boală. În prezent, există zeci de aplicații de telefon pentru scopuri de sănătate.

Bine ati enit in VIITOR.
Aceasta a ajuns,
de fapt, acum
cativa ani in
societatea
noastra.

Bine ai venit pe site-ul nostru. Chiar daca suntem la început dorim să îți oferim cele mai bune informații despre mașinile electrice în general și mai ales despre modalitățile de încărcare, prețuri cât și locații ale punctelor de încărcare.

Iată de ce începem cu un sondaj de opinie pe care te rugăm să îl completezi pentru a ne ajuta să ne canalizăm eforturile catre informațiile care te interesează, îți mulțumim

Share on facebook
Distribuie pe FaceBook